5 myter om tapetsering

Skal man virkelig vri tapetstrimmelen rett om man har satt den litt skjevt? Vi tar en nærmere kikk på fem vanlige misoppfatninger om tapetsering.

1. "Det er vel bare å legge det nye tapetet over det gamle?"

Det gamle tapetet har større innvirkning på tapetseringen enn det man skulle tro. Først og fremst må underlaget alltid være jevnt og rent. Fjern derfor løstsittende tapet, og slip og sparkle etter behov. Dersom det gamle tapetet har en farge som er vesentlig forskjellig fra det nye, bør du grunnmale først.

2. "Hvis strimmelen blir skjev, kan du vri den rett"

Det kan du gjøre, men det er stor risiko for at tapetet bretter seg og går i stykker. Det er mye bedre å ta strimmelen løs og prøve på nytt.

3. "Lim er lim"

Det er ikke så lurt å ta den første og beste boksen som det står "tapetlim" på. Ulike typer tapeter krever ulike typer lim. Les derfor nøye på tapetetiketten før du kjøper lim.

4. "Verktøy er verktøy"

Riktig maleverktøy i høy kvalitet gjør alltid arbeidet enklere. Planlegg tapetseringen godt, og sørg for at du har alt du trenger hjemme før du begynner. Hvis du har verktøy liggende fra tidligere, bør du kontrollere om de er i god nok stand. Det er for eksempel viktig at bladet på tapetkniven er skarpt, slik at tapetet ikke revner når du skjærer i det.

5. "Man trenger vel ikke å lodde?"

Hvis du vil være sikker på at tapetet henger rett, bør du vinkle det etter et tapetlodd (eller et vaterpass). Øyemålet er ikke alltid til å stole på…

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.