5 myter om maling

Penselen har ingen betydning for sluttresultatet og ruller skal man bare bruke innendørs? Eller? Vi tar en nærmere titt på fem vanlige myter om maling.

Myte 1. Resultatet blir det samme enten jeg bruker en enkel pensel eller en kvalitetspensel.
Feil. En god pensel har mange fordeler. Den har et behagelig grep, bedre malingsopptak og bedre dekkevne og finish. Ta godt vare på penselen etter avsluttet arbeid så sparer du både tid og penger. Du får også et bedre sluttresultat sammenlignet med slitte og dårlige pensler.

Myte 2. Klargjøring og rengjøring av flaten som skal males eller tapetseres er ikke så farlig.
Feil. Med en overflate som er ren og jevn går arbeidet lettere og du får et resultat som holder seg fint lengre. Du risikerer heller ikke at malingen eller tapetet slipper fra overflaten eller at skitt og andre småskader synes igjennom.

Myte 3. Uansett oppgave fungerer det fint med samme type pensel eller rulle som jeg alltid bruker.
Feil. Hvilket malerverktøy du trenger for å få et godt resultat og god arbeidsflyt, avhenger helt av hva du skal male. Det finnes for eksempel pensler som er tilpasset å male treverk, vegger eller vinduer. Det samme gjelder for ruller. Noen ruller er tilpasset grove eller jevne underlag, mens andre er laget spesielt for glatte underlag.

Myte 4. Man trenger ikke forlengerskaft når man skal male store overflater.

Feil. Å male store overflater kan være slitsomt. Bruker du et forlengerskaft til rullen får du en mye bedre arbeidsstilling og arbeidet går mye lettere. Husk også å ta pauser innimellom om det er mye som skal males.

Myte 5. Ruller brukes kun innendørs.
Feil. Rulle er et utmerket verktøy å bruke utendørs og gjør jobben mye lettere når du skal male for eksempel terrassen eller en fasade.