Slik maler du huset på halve tiden

Det kan virke som en stor oppgave å skulle male huset, men jobben kan gjøres raskere enn du tror. Her gir vi deg fire tips som du kan spare både minutter og timer på.

1. Mindre dypping

Penselen er det klassiske verktøyet for å male fasaden. Men med rulle får du med deg mye mer maling, slik at du kan dekke større flater før du må dyppe den i maling igjen. Stryk deretter over med pensel i skjøter og lignende for å få et jevnt og dekkende malingslag.

2. Større rekkevidde

Med et forlengerskaft øker du rekkevidden, slik at du reduserer behovet for å flytte på stigen. Det gir dessuten bedre ergonomi og mindre fare for belastningsskader. Vi anbefaler Jordans nye Ultimate langpensel. Med den når du 50 % lenger, slik at du slipper å flytte stigen så ofte.

3. Høyere kvalitet

Uansett om du maler med rulle eller pensel, lønner det seg å velge et kvalitetsprodukt. Gode produkter tar opp mer maling og dekker bedre, slik at du sparer tid ved at du ikke trenger å dyppe så ofte. Høy kvalitet gjør dessuten at det blir lettere å få riktig malingstykkelse på fasaden.

4. Ta hensyn til detaljene

Planlegg arbeidet på forhånd, og sjekk at du har alt maleverktøyet du trenger, så du ikke må dra til butikken etter at du har kommet i gang. Man kan spare mye tid på små detaljer, som en bøtteholder som sørger for at malingsspannet alltid er lett å nå fra stigen. Hvis dere er to som maler, går det enda raskere. To pensler maler dobbelt så fort som én, og dersom den ene bruker rullen og den andre stryker over med pensel, er det enda mer effektivt.

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.