Mal i riktig vær

Utendørsmaling i perfekt vær er ofte en fornøyelse, men forutsetningene kan som kjent endre seg brått. Derfor er det lurt å følge med på værmeldingen før du skal male. Her er en liste over de viktigste faktorene som påvirker sluttresultatet.

Temperatur


En periode med tørt vær og stabil temperatur er alltid å foretrekke, særlig hvis du har et større maleprosjekt. En grunnregel for utendørsmaling er at temperaturen ikke skal være lavere enn 7–8 grader på noe tidspunkt i løpet av døgnet.

Sol


Mal aldri i direkte sollys. Da tørker malingen for raskt, og rekker ikke å feste seg skikkelig på flaten. Overskyet vær gir de beste forutsetningene, men det går an å male fasaden når solen skinner hvis du følger solens gang og maler den delen som ligger i skyggen. Det kan imidlertid være lurt å vente en stund dersom flaten fortsatt er varm etter solskinn. 


Fukt


Flaten som skal males, bør være sval og tørr. Treets fuktighetsgrad skal ikke være høyere enn 16 %. Hvis du vil være sikker, har mange malingsforhandlere en fuktmåler du kan låne. Regn

Det passer dårlig å male i regnvær, men derimot er det perfekt til forarbeidet. Pass på å rengjøre husveggen eller terrassen når det regner, eller like etter.Avslutt i tide


Er det risiko for frost eller dugg i løpet av natten? Sørg for å avslutte malingen i god tid, slik at malingen rekker å tørke skikkelig før temperaturen synker.

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.