Male krukker – steg for steg

Klassiske terrakottakrukker trenger ikke være bare klassiske. Her får de i stedet en egen stil med maling og egenkomponerte mønster. Den personlige ”touchen” forsterkes med malte blomsterpinner.

Krukker med karakter

Krukker som males er en enkel måte å få det fint både innendørs og utendørs. Vår gjør-det-selvere Julia har flere terrakottakrukker i to ulike størrelser og velger å lage to ulike mønster på toppen av krukkene – en variant med striper med ulike mellomrom, og en med ensfarget trekantmønster. Mønster og farger kan naturligvis velges helt etter ønske og smak og Julia varierer mellom gull, turkis og hvitt.

1. Forbered

For å få et bra sluttresultat må overflaten som skal males være i bra stand. Pass derfor på at krukkene er rengjort og tørre før arbeidet påbegynnes. Bordet som malingsarbeidet skal utføres på, dekkes med plast for å beskytte mot eventuelt malingssøl.

Julia bruker maskeringstape i høy kvalitet for å få skarpe kanter når hun maler. Tapen trykkes ordentlig mot underlaget og bør gå et lite stykke nedenfor krukkens kanter.

2. Male krukker

Når tapen er på plass og markerer mønsteret, maler Julia to strøk med pensel. Etterat malingen har tørket kan tapen dras vekk.

3. Male blomsterpinner

Etterpå males flere ubehandlede blomsterpinner to ganger med en liten skråkuttet pensel. Når malingen har tørket skrives navnet på grønnsa- kene og blomstene med en tusjpenn. Pinnene er så klare til å stikkes ned i krukkene.

TIPS! Sett en liten tapebit på den enden av pinnen som skal stikkes ned i jorden, så kan du enkelt holde pinnen når du maler uten å få malingssøl på hendene.

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.