Penselskolen – velg riktig pensel.

Når du skal velge pensel, bør du spørre deg hvilken type overflate som skal males og hva som kreves av verktøyet. Er det for eksempel mange mindre detaljer som skal presisjonsmales? Er det en stor, plan overflate som skal dekkes så effektivt som mulig? Under tar vi for oss noen av våre vanlige penseltyper.

Fasadepensel

Husvegger er som kjent store, og underlaget er ofte krevende for en pensel.
 Derfor er det ingen tilfeldighet at fasadepensler har en betydelig større tykkelse enn interiørpensler. En god fasadepensel må være skikkelig slitesterk og skal kunne ta opp mye maling hver gang du dypper den i spannet. Hvis du har en profilert stående kledning, er det viktig at du velger en utendørspensel som passer mellom profilene.
Har du liggende panel

- velg en rett utendørspensel eller et utendørs rullesett.

Pensel Flat

 

Utendørsrull

Vinklet pensel


En favoritt blant mange profesjonelle malere. Egner seg for fasade, terrasse, vegg, tak og gulv. Vinkelpenselen gjør det enkelt å male i hjørner og på lite tilgjengelige utmerket supplement til rullen eller fasadepenselen.

- Vinkelen gir bedre kraft, og du sparer håndledd og armer.

Pensel Flat Ergonomisk

Interiørpensel


Tilpasset for maling av for eksempel dører og treverk. En flat interiørpensel er klassisk rett, mens den skråstilte interiørpenselen har skråstilt bust for å gi ekstra presisjon og finish. Velg en penselstørrelse som er tilpasset for den flaten du skal male. Handler det om små flater med mange detaljer, velg en pensel med mindre bredde. For større flate overflater er en bredere pensel bedre for å oppnå beste resultat.

Pensel Flat

Pensel Flat Skrå

Rundpensel

En smal pensel med rund form, som navnet antyder. Gir god presisjon når du maler sprosser.

Pensel Rund

Ovalpensel

Ovalpenselen er utviklet med tanke på presisjonsmaling av profiler. Et passende valg for vinduer, dører og treverk som er profilert, der du må male med presisjon, men likevel trenger å få med deg litt mer maling i hvert dypp.

Pensel Oval

Les mer

Male vinduer – sjekkliste

Sørg for god arbeidsflyt fra start til slutt når du skal male vinduer. I sjekklisten vår finner du alle verktøyene du trenger til både forarbeidet og malingen.

Les mer

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.