Slik oppbevarer du penselen i pausene.

Iblant trenger du en kort eller lang pause i malejobben. Men hva kan du gjøre for å unngå at penslene og malerullene tørker inn i mellomtiden?

Maleprosjektet går sin gang, men plutselig er tiden inne for å spise lunsj eller avslutte for kvelden. Da er det viktig at maleverktøyet oppbevares på riktig måte for at det ikke skal tørke ut. Begynn med å dyppe penselen/rullen i malingsspannet eller malerullkaret, slik at den har rikelig med maling. Pakk den deretter inn i en oppbevaringspose for pensel og rull og pass på at den er lukket.

Rengjør ved lengre pauser
Oppbevar det innpakkede maleverktøyet kjølig. Når du skal begynne å male igjen, har du en pensel/rull som er myk og fin. Ikke glem at pensler aldri skal oppbevares stående, fordi det kan ødelegge busten. Hvis du vet at det er flere døgn til du skal fortsette å male, anbefaler vi i stedet at du rengjør verktøyet. Rengjøring er selvsagt helt nødvendig hvis du skal male med en annen farge etter pausen. Lykke til!

Les mer

Male vinduer – sjekkliste

Sørg for god arbeidsflyt fra start til slutt når du skal male vinduer. I sjekklisten vår finner du alle verktøyene du trenger til både forarbeidet og malingen.

Les mer