3 spørsmål du bør stille når du skal velge maling.

Blått, hvitt, grønt, lyst, mørkt, pastell – alle har sin smak når det gjelder farger i hjemmet. Men uansett hvilken fargetype du er, er det noen viktige ting du må tenke på når du velger maling.

1. Stemmer fargekartet?

Har du noen gang stått og sett på de forskjellige fargekartene i malingsbutikken og forelsket deg i en farge? For så å oppdage at fargen får en annen nyanse når du maler med den hjemme? Et godt tips før du bestemmer deg, er å prøvemale på veggen, slik at du kan bli sikker på valget ditt.

2. Matt eller blankt?

Matt eller blankt er en smakssak, men det kan være lurt å ha i bakhodet at blank maling er lettere å rengjøre og egner seg derfor godt til for eksempel gang og kjøkken. Matt maling reflekterer ikke like mye lys og gir en myk effekt som mange liker. Et godt tips for å få full effekt av matt maling er Jordans Perfect-ruller til jevne underlag.

3. Nye malingstyper?

Vil du ha litt annerledes effekter på veggene dine, bør du undersøke hvilke nye malingstyper som finnes på markedet. For eksempel Jotuns LADY Minerals kalkmaling – en matt maling med farger som kan gi både et industrielt og mykt uttrykk. Jordans Ultimate-pensler passer perfekt til denne malingstypen.

Finn din butikk

Søk i ditt distrikt for å finne din nærmeste butikk. Vær klar over at noen butikker ikke tilbyr hele vårt sortiment.