Sånn maler du grunnmuren

Er det på tide å freshe opp husets fasade? Mange glemmer ofte at grunnmuren også trenger vedlikehold og maling med jevne mellomrom. Men fortvil ikke, dette trenger ikke å være så tidkrevende eller vanskelig. Med noen enkle triks og riktig utstyr kan du gjøre jobben selv og få et resultat du kan være stolt av.

Enkle forberedelser

Forarbeid er nøkkelen til et godt resultat når du skal male grunnmuren, på samme måte som når du skal male en trevegg ute. Godt forarbeid sikrer best mulig resultat og en smidig prosess. Det første steget er å rengjøre muren grundig. Etter en lang vinter kan det samle seg smuss og skitt fra snø, planter, busker og regn. Derfor er det viktig å sørge for at muren er ren, tørr og fri for smuss før du begynner å male.

  1. Rengjør muren: Fjern løst smuss, bind opp planter og busker, og dekk til områder som ikke skal males.
  2. Vasking: Det beste er å vaske muren i lett regnvær, dugg eller overskyet vær. Fukt muren med en vannslange, påfør vaskemiddel med en lavtrykksprøyte og la det virke som anbefalt. Bruk deretter en superkost fasadevask med forlengerskaft for å fjerne smuss og skitt. For ekstra gjenstridige flekker, bruk en stivere vaskekost som Jordan Terrasseskrubb eller Jordan vaskekost universal. Alle Jordan sine koster passer også til Jordan sine forlengerskaft. Husk å skylle godt etter skruringen og la tørke før du går videre til malingen.

Klar til å male

Når muren er ren og tørr, er det tid for maling. Velg en malerull som er beregnet for grove overflater. En god malerull sikrer jevn påføring, dekker godt og har godt opptak av maling. Når du skal i gang med å male, er det lurt å fullføre én vegg eller område av gangen. La tørke og kjør et strøk til når det er tørt.

  1. Male detaljer: Start med å male rundt hjørner, vinduer, under takrenner og langs kanter. Bruk en utendørspensel for kanter og detaljer, og mal nedenfra og opp.
  2. Store flater: Bruk en grov malerull til de store flatene. Jobb i lange drag opp og ned hele veggen ved hjelp av et forlengerskaft. Husk å dekke til nedløpsrør med easy cover hvis du er redd for søl.

Jobb smartere, ikke hardere

Vi i Jordan er tilhengere av «jobb smartere»-produkter. For de store flatene anbefaler vi å bruke forlengerskaft når du maler med malerull. Dette gjør jobben enklere, raskere, og mindre belastende for kroppen I tillegg anbefaler vi superbrett for å oppbevare malingen, flytte den rundt, og for å fylle rullen godt. Superbrettet rommer mye maling, så du slipper å etterfylle så ofte. Dette gjør jobben mer effektiv og mindre tidkrevende.

Følg produsentens anbefalinger

Det er viktig å følge produsentens anbefalinger for grunning, mellomstrøk og toppstrøk. Ulike produsenter kan ha ulike systemer og behandlingsmåter, så det er lurt å bruke samme produsent gjennom hele maleprosessen.

Sånn, da var grunnmuren ferdig malt! Nyt synet av en frisk og flott grunnmur som virkelig løfter helhetsinntrykket av huset ditt.

Trenger du tips til å male fasaden i tre også? Les mer om å male huset.

Relaterte artikler