Innovasjonen som ble bestselger på kort tid

Jordans nye EasyPad revolusjonerer måten å beise terrassen på. Sammenlignet med pensel, går det nå dobbelt så raskt. Og forbrukerne elsker den allerede.

— Dette er den største innovasjonen Jordan og Orkla House Care har kommet med på flere år. Den har allerede revolusjonert opplevelsen av å beise terrassen, det blir rett og slett latterlig enkelt. Basert på fjorårets salgstall er det allerede en favoritt hos terrassefolket!

Beate fra Orkla teamet

Produktsjef Beate Engel Jacobsen er ivrig. I flere år har Jordan jobbet med å gjøre terrassefiksingen enda enklere for nordmenn og nå lanseres et splitter nytt, helt unikt produkt kalt EasyPad, et verktøy som både lar deg slipe terrassen og påføre beis.

Easypad til bruk på terrassen med en ekstra pad

—Du skal ikke behøve å være en proffmaler for å få en fin terrasse, derfor har vi tatt utgangspunkt i hvordan vanlige folk kan få et så pent resultat som mulig. Vi går bort fra å anbefale å bruke rull eller kun pensel, forteller Jacobsen.

Flere tester har blitt gjennomført. Forbrukere fikk i oppgave å beise et terrassefelt uten videre instruksjoner. Det ble utlevert terrasserullesett, pensel og EasyPad.

EasyPad er helt ny på det norske markedet og det finnes ikke noe lignende. Den unike padden gjør at du får beiset store flater raskere. Sammenlignet med det tidligere terrasserullesettet, er EasyPad veldig mye mer effektivt, hele 30 prosent raskere. Man jobber også dobbelt så raskt med EasyPad sammenlignet med pensel, viser brukertestene.

 — Padden er flat og firkantet, og formen gjør at du får bedre kontroll på beisen. Størrelsen er skreddersydd terrassebordene og er produsert av en miks av fibre som gjør at den seiler fint på overflaten og ikke etterlater overflødig beis på terrassen. Samtidig kommer du enkelt til i hjørner og inntil husveggen, forteller Jacobsen.

EasyPad testes

Innoverer for forbrukerne

Et team på ni personer jobber med utvikling i Jordan. I teamet er det bl.a en proffmaler, materialutviklere, prosjektledere og produktutviklere. Teamet har knyttet seg opp mot proffe malere som tester og gir tilbakemelding. I tillegg samarbeider de med ulike spesialister og er opptatt av å gjøre forbrukertester.

Innsikten man får gjennom forbrukertester er et godt utgangspunkt for innovasjon, og slik ble det avdekket at det var et stort behov for et verktøy som er enda enklere å bruke på terrassen.

 —Det er kjempeviktig å utvikle nye produkter som gjør det enklere for kundene å lykkes, og vi er konstant på jakt etter å forbedre produkter innen maleverktøy, sier Jacobsen.

Flere tester har blitt gjort underveis i utviklingen, der vanlige forbrukere selv måtte finne ut av produktene uten forklaring. Forbrukerne fikk i oppgave å beise et stort terrassefelt. De fikk utlevert terrasserullesett, pensel og EasyPad. I samtlige tilfeller ble resultatet penest og jevnest med EasyPad, og aller viktigst, mengden beis påført ble også riktigere.

—Det var gledelig å se at EasyPad er så intuitivt og enkelt å forstå at alle lykkes bedre med det. Resultatet ble finere, det gikk raskere og vi fikk tilbakemelding om at alle ville velge EasyPad igjen, sier Jacobsen.

EasyPad er også testet i samarbeid med malingsleverandørene Jotun og Scanox. Det var viktig for Jordan å ha dem med på laget tidlig i testperioden, nettopp fordi det er helt essensielt at beisen/oljen fungerer optimalt med påføringsverktøyet, og at det blir lagt igjen riktig mengde beis på overflaten.

Mange fikk et ujevnt resultat med de andre verktøyene i testen
Treplanker etterbilde av easypad
De fleste fikk det peneste og jevneste resultatet med EasyPad

De tre viktige stegene

Det viktigste når du skal få en pen terrasse er å være grundig og ikke hoppe over noen steg. «Jukser» du går det utover resultatet. Først må alltid terrassen vaskes, deretter må du slipe og så påføre beis eller olje.

— Det er faktisk fundamentalt viktig å slipe terrassen før du beiser. Beisen trekker inn jevnere og terrassen blir mer behagelig å gå på. Derfor har vi laget et 2 i 1 produkt, hvor du får med en pad til beising og et slipebrett – i ett. I tillegg trenger du slipepapir med riktig korning avhengig av hvor slitt terrassen din er. Du sliper med slipebrettet, fjerner slipestøvet, bytter ut brettet og fester padden. Vipps, så er du klar til å beise.

 — Det er utrolig gøy å være med på å utvikle produkter som treffer så godt i markedet, og ikke minst hjelper forbrukeren så mye som den allerede har gjort, avslutter Jacobsen.

Relaterte artikler