Sånn sliper du terrassen

For at terrassen skal se bra ut år etter år, er det lurt å vaske den hvert år og gi den en ny runde med beis eller olje med jevne mellomrom. En viktig del av dette vedlikeholdsarbeidet er å slipe terrassen før du legger på ny beis. Slipingen fjerner ujevnheter og oppflising og gjør at terrassen føles bedre å gå på og ikke minst: gjør at beisen eller oljen holder seg fin lengre.

Slipe for hånd eller med maskin?

Når du skal slipe terrassen, kan du velge om du vil gjøre det manuelt eller ved bruk av slipemaskin. Å leie en slipemaskin kan være en rask og god løsning, men å slipe for hånd med EasyPad på forlengerskaft er heller ikke en uoverkommelig oppgave og du behøver faktisk ikke å ligge på alle fire og pusse. Easypad er et verktøy du kan bruke både til sliping og beising og du slipper dermed også å gå til innkjøp eller leie dyrt ekstrautstyr.

For slipingen trenger du riktig slipepapir. Et godt utgangspunkt er slipepapir med korning 120, siden det passer for de fleste terrasser. Det gir en glatt overflate uten å være for grovt. Pass på å velge slipepapiret etter behovet ditt, avhengig av terrassens tilstand.

Sånn gjør du det

Start med å gjøre terrassen ren og tørr før du setter i gang. Vi anbefaler ikke rengjøring med høytrykkspyler, da dette kan gjøre at fibrene i bordene reiser seg og terrassen blir flisete. Det fins flere koster som kan egne seg til rengjøring av terrasse, avhengig av egne preferanser.

Med slipepapiret festet til EasyPad, slip lett over terrassens overflate for å jevne ut ujevnheter og fjerne fiberreisning. Husk å kjøpe nok slipepapir, dersom det er en grov overflate, kan det fort gå et slipepapir pr 3 kmv.

Slipingen gjør terrassen mer behagelig å gå på og forbereder den for ny runde med beis eller olje.

Arbeid grundig over hele terrassen og sørg for at du får med alle deler. Om du bruker en slipemaskin, beveg den kontinuerlig for å unngå å slite for mye på ett sted. Hvis du sliper for hånd, bruk et jevnt trykk og følg treets retning for å få det beste resultatet.

En kvinne sliper terrassen med easypad.

Etter at du er ferdig med slipingen, bør du sørge for å fjerne alt støvet som har samlet seg på overflatem. En løvblåser eller en myk kost kan gjøre jobben.

Når dette er gjort, er terrassen din klar for å beises. Ved å ta deg tid til å forberede overflaten ordentlig, har du sikret at terrassen ikke bare ser bra ut, men også varer lengre.

Les mer om terrassejobben.

Relaterte artikler