Slik oppbevarer du pensel og malerull i pausene

Iblant trenger du en kort eller lang pause i malejobben. Men hva kan du gjøre for å unngå at penslene og malerullene tørker inn i mellomtiden?

Maleprosjektet går sin gang, men plutselig er tiden inne for å spise lunsj eller avslutte for kvelden. Da er det viktig at maleverktøyet oppbevares på riktig måte for at det ikke skal tørke ut.

Begynn med å dyppe penselen/rullen i malingsspannet eller malerullkaret, slik at den har rikelig med maling.

De nye presisjonspenslene og utendørspenslene til Jordan kommer nå med et praktisk SmartEtui du kan oppbevare penselen i, hvor den holder seg fuktig i opptil 72 timer.

Dersom du har en annen pensel eller malerull, kan du pakke den inn i plast, med så lite luft som mulig. Så holder det seg fuktig til neste strøk.

Rengjør ved lengre pauser eller ferdig malejobb

Hvordan du rengjør maleverktøyet ditt avhenger av hvilken maling du har brukt. Først og fremst burde du tørke av penselen på en avis eller lignende, slik at så mye maling som mulig tørkes av.  Papiret med tørket malingrester kastes i restavfall.

Vannløselige produkter

Vannløselige produkter kan renses med vann eller med penselrens hvis malingen har størknet litt. Da er det greit at penselen står i penselrens en liten stund. Om man trenger noen hjelpemidler eller verktøy til å rengjøre med, så er det i grunnen bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke.

Penselrensen eller vann med maling skal ikke i restavfall, men leveres til spesialavfall på gjenvinningsstasjon.

Oljeprodukter

Oljeprodukter kan renses i White spirit eller penselrens. Pensler skal ikke stå lenge eller oppbevares i penselrens eller white spirit over lengre tid. Penselrensen eller white spirit med rester av maling skal ikke i restavfall, men leveres til spesialavfall på gjenvinningsstasjon.

Husk: Hvis du ikke trenger penselen etter at malejobben er ferdig, kan du la den tørke inn og kaste penselen i restavfall.

Relaterte artikler