Velge riktig malerull

Når du står i butikken og skal velge malerull er det lett å tenke at det er samme hvilken du tar med deg. Men når du skal male, enten det er en vegg eller dør, har kvaliteten på malerullen du bruker definitivt noe å si.

På samme måte som “Penselskolen”, får du i denne guiden litt hjelp på veien til å velge riktig malerull til malejobben, slik at du får en så enkel jobb og et så godt sluttresultat som mulig.

Velge malerull – hva må jeg tenke på?

Malerullen er et mye brukt verktøy i hjemmene våre. Den brukes til å male større flater som vegger, tak eller andre overflater, som for eksempel møbler og skapdører.

Når du velger malerull, må du ta hensyn til hvilken overflate du skal male og hvilken type maling du skal bruke. Lengden på luven (tykkelsen) er også en svært viktig faktor.

Andre ting du bør ha i tankene er hvor stor overflate du skal male og om du vil at sluttresultatet skal være glatt eller ha struktur. Skal du male store, slette flater, bør du bruke en bred malerull. Da blir du ferdig raskere. Er du på utkikk etter malerull til panel eller lignende, bør du gå for en smalere utgave. De aller fleste av våre maleruller kommer i flere størrelser.

Hvilke maleruller kan jeg velge mellom?

Maleruller kommer i ulike farger og størrelser. De ulike malerullene har forskjellige egenskaper og bruksområder, og det er derfor viktig at du vet hvilken rull som passer til hva.

Hvit malerull

Dersom du ønsker et helt glatt sluttresultat, bør du velge vår hvite malerull. Denne har kort luv og er derfor perfekt når du skal male svært slette vegger, samt møbler og skapdører.

tre maleruller til bruk for maling av vegg og tak

De grønne malerullene har litt lenger luv enn de hvite. En grønn malerull passer godt til de fleste typiske malejobbene du skal utføre i hjemmet ditt, og er en ypperlig malerull til de fleste overflater som er innendørs, som f.eks. vegg og tak. Her kan du også bruke den hvite med grønn stripe for et noe slettere resultat, selv om denne ikke tar opp like mye maling.

Fin malerull til vegg, tak og gulv

De rosa malerullene passer svært godt til grove overflater som mur og betong. Grunnen til dette er at de rosa malerullene har lang luv og dermed absorberer mye maling som igjen gir mye maling på flaten du skal male.

Rosa malerull

Kvalitet = godt sluttresultat

Alle de forskjellige malerullene kommer i litt ulike utgaver. Gå alltid for kvalitet når du skal male, så er du sikret et resultat du er fornøyd med. Produktene i vår beste serie, Ultimate, har høyt malingsopptak, god dekkevne og spruter lite, og etterlater derfor en god og fin overflate uten skjolder.

Når du bruker en god malerull, slipper du også å dyppe den så ofte i maling.

Malerull til utendørs bruk

Dersom du skal male kledning eller lignende, kan du like gjerne bruke en malerull som en pensel. En utendørs malerull er faktisk enklere og raskere å jobbe med enn bare en pensel, og du får i tillegg brukt mye mer maling av gangen, og dermed dekket større flater på hvert strøk.

Utendørsrullens høye kapasitet gjør at du får en jevn malingsfilm og at malingen trenger godt inn i treverket. Husk at du bør etterstryke med en pensel, da når du inn i alle ujevnheter i fasaden og oppnår et glatt og flott sluttresultat.

Utendørsrullen kan brukes til alle typer utendørsmalinger.

Kvinne dypper forlengerskaft med malerull i maling

Bruk alltid forlengerskaft

Mange av våre produkter kan forlenges, også malerullen. Et forlengerskaft er spesielt nødvendig om du skal male vegg og tak, siden det sørger for at du kan påføre maling i lange drag fra topp til bunn. Sånn kan du være sikker på at du blir ferdig med hele overflaten før malingen tørker og du vil dermed unngå skjolder og få en strøken finish.

Et forlengerskaft er en forlengelse av armen din, og sikrer at du får jobben gjort uten å slite for mye på kroppen.

Finn riktig verktøy til malejobben din, her.

Relaterte artikler