Når vet jeg om terrassen er tørr?

Når man skal beise en terrasse er det viktig at terrassebordene er tørre. Å beise en våt eller fuktig terrasse kan gjøre at beisen ikke fester seg eller trekker inn i treverket. Det betyr at terrassebeisen ikke vil holde så lenge som den skal.

Selv når treverket kan virke tørt kan det være fuktighet i kjernen av terrassebordene. Da risikerer man at det begynner å flasse og sprekke opp. Fukt trenger gjennom, og resultatet blir en dårlig beskyttet terrasse hvis du blir fristet til å beise for tidlig.

For å vite om terrassen er tørr bør du ta utgangspunkt i tre-fire dager etter en grundig vask dersom temperaturen er 20 grader og det ikke regner.

Det er bedre med en ekstra tørkedag enn en for lite.

Før du beiser må du sørge for at underlaget er rent

Selv om terrassen er ny eller gammel, anbefaler vi alltid å rengjøre godt med en grundig terrassevask. Gamle terrasser trenger kanskje en ordentlig rens for å fjerne gammel beis. En ny terrasse trenger en vask for å fjerne smuss og urenheter før beisen skal påføres.

Kvinne vasker terrasse med kost

Et godt vedlikehold av terrassen gir en pen og ren terrasse året rundt. Det beste tidspunktet å vaske og beise terrassen er om våren og tidlig sommer.

Etter terrassevasken bør du sjekke fukt i terrassebordene og forsikre deg om at det er tørt.

Sånn sjekker du fukt i terrassebordet

For å sjekke om treverket er tørt nok til å beises kan du måle med en fuktmåler. Denne får du kjøpt eller lånt på samme sted som du kjøpte maling og maleverktøy, og kan også brukes i andre malejobber, som når du ønsker å male eller beise huset.

Om fuktmåleren viser over 16 prosent, bør du vente litt lengre.

Har du ikke en fuktmåler kan du måle bredden på terrassebordene for å se om de er i sin normale form. Når bordene er tørre, skal de ha sin opprinnelige bredde som da de var nye.

I de fleste tilfeller kan du uansett være ganske sikker på at terrassen er tørr om den har fått tørke i fire regnfrie dager og 20 grader.

Relaterte artikler