Hvor viktig er fasadevask før man selger? Eiendomsmegler fra Eie forklarer

Vi nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til å ta vare på boligene våre innvendig. Merkelig nok er vi ikke like flinke utvendig. Mange kvier seg for å sette i gang med vedlikehold og synes det er kjedelig med den viktige fasadevasken.

Huset ditt er sannsynligvis det du eier som er av høyest verdi, og det burde tas vare på deretter. En årlig husvask er med på å forebygge råteskader, fordi en ren husvegg vil gi dårligere vekstvilkår.

Men det er ikke kun for vedlikehold det er viktig å vaske. Visste du at utvendig vask av huset kan være avgjørende for å skape interesse blant kjøpere når du skal selge boligen din? Du ville vel ikke tatt bilder av den skitne bilen din og lagt ut for salg? Det samme gjelder for boligen din.

For å gjøre vaskejobben enklest mulig og i rekordfart, er vår klare anbefaling Jordan Superkost. Denne vaskekosten kommer til i alle kriker og kroker, er skånsom mot underlaget og etterlater en strøken fasade. Les mer om vår anbefalte vaskekost til jobben.

Den nye superkosten fra jordanvethvordan til bruk på husvask
Jordan Superkost

Råd fra eiendomsmegleren

– Vi opplever stadig at folk har høy interesse for å optimalisere og style boligen innendørs. Det kan være alt fra et malingstrøk, nye møbler eller friske blomster på bordet. Pussig nok blir det ofte lagt mindre innsats i å gjøre husfasaden representabel før visning. Det er en felle mange faller i, da førsteinntrykket kan være helt avgjørende for en kjøper, sier eiendomsmeglerfullmektig Mari Rolfsen Ask fra Eie Eiendomsmegling avdeling Sandvika.

Eiendomsmegler i Eie
Mari Rolfsen Ask
Eiendomsmeglerfullmektig ved Eie Sandvika

Det er viktig å vise boligen fra sin beste side når den skal selges, både ute og inne.

Etter å ha bodd i boligen din i mange år kan det være fort gjort å overse skitt og møkk. Slike detaljer kan potensielle kjøpere ofte legge merke til og dermed få mindre interesse for boligen.

Rolfsen Ask har et klart råd til alle som tenker på å selge; vask huset før salg!

Fasadevask kan gjøre at flere blir interessert på visning, noe som igjen kan gi en høyere pris”

Mari Rolfsen Ask, Eiendomsmeglerfullmektig ved Eie Sandvika

Det er også verdt å merke seg at en grundig vask av huset kan påvirke hva som blir stående i tilstandsrapporten av boligen også. Har husveggen sopp, alger og råte når takstmann gjør sin vurdering kan det føre til tilstandssvekkelse i rapporten. Med andre ord er det ingen grunn til å utsette fasadevasken!

Andre smarte oppussingsjobber utendørs som er verdt å vurdere før salg er beising av terrasse og maling av gjerde. Det kan også være lurt å gå over alle vinduer for å se om det finnes noe løs maling som burde skrapes vekk, grunnes og/eller males før visning for å heve førsteinntrykket enda et hakk.

Relaterte artikler