Økte verdien på boligen med en halv million

Maling kan gjøre en enorm forskjell.   

– Det er helt utrolig hva farger gjør med stemningen. Man kommer langt med maling, det er enkelt å skape din egen trivsel. Du lager det hjemmet du selv ønsker å ha, uten at det egentlig koster så mye.  

Det er blitt mye maling for Camilla Westlund det siste året. Intensivsykepleieren pusset opp et hus på 135 kvadratmeter på fem måneder. 

Huset hadde stått urørt siden 60-tallet, men Camilla og kjæresten så potensialet for et familiehjem for dem, med hans og hennes barn.  

–  Det hadde nok soverom og vi hadde pågangsmot. Det har gått fra lønn til lønn og vi har tatt en ting av gangen.  

Camilla jaktet rimelige løsninger, beholdt de fleste materialene og malte alle rommene i forskjellige farger, men i samme palett. 

– Hvis jeg har det stressende på jobb, roer det hjernen å male en vegg og bokstavelig talt se maling tørke. I tidligere boliger var det uenighet om farger, så alt var hvitt. Her er det ikke ett rom med lik farge. 

I huset var det furutrapper, furuvegger og gammel strie- og vinyltapet. Under tapetserte veggplater i stue og barnerom oppdaget Camilla liggende furupanel som hun malte i samme farge, og hun satte opp ferdige veggplater som ble malt.  

På badet ble tapet tatt ned, og tak, vegger og lister malt i én farge, gulvet i en annen. Camilla laget selv frontpanel til badekaret av laminat. 

Den gamle 60-talls innredningen på kjøkkenet har skråskap med skyvedører som ble malt utvendig og innvendig. Flisene på benken og mellom over- og underskap ble sprayet med bengalakk. 

FØR: badet hadde tapet som var moden for utskiftning.
ETTER: tak, vegger og lister på badet ble malt i samme farge.

– Du får det til å høres så lett ut? 

– Ja, det var egentlig lett. Det som tok tid var å vente på at det tørket. Jeg fikk anbefalt en rull fra Jordan til kjøkkenskapene, mitt første Jordan-verktøy. Det ble så utrolig fin finish, det har noe for seg å bruke ordentlige verktøy

Da vinduene skulle males investerte Camilla i skråpensel. Disse kommer nå med SmartEtui, som gjør det enkelt å ta pauser underveis i malejobben og mellom strøkene. 

– Det gikk så mye raskere. Og så tåler pensler og ruller fra Jordan mye bedre å bli vasket og brukt igjen. Så etter det har jeg blitt trofast kunde. 

Til sammen kostet oppussingen rundt hundre tusen kroner, inkludert bytte av alt elektrisk og ny varmtvannstank. Camilla ønsket å få ny takst av hensyn til lånet og ble svært overrasket over en verdiøkning på over en halv million kroner. 

– Jeg ble helt satt ut, at det skulle stige så mye bare på grunn av maling og bytte av det elektriske, det er helt fantastisk. Megleren sa han var imponert. Vi trives så godt her og elsker det hjemmet vi har klart å skape. Det føles som å komme hjem, på ordentlig.  

FØR: gulnet furu på vegger og trapp.
ETTER: trappeløpet fremstår i ny drakt med lune fargetoner.

Er du lei av panelet ditt? Vi viser deg hvordan du maler panel, her.

Relaterte artikler