Beste tidspunkt å vaske og beise terrassen

Våren og tidlig sommer er ypperlige tidspunkt for vedlikehold av terrassen. Med en god terrassevask og tørre bord før påføring av beis eller olje, så er halve jobben gjort.

Det er viktig å la terrassebordene tørke ordentlig før du setter i gang med å beise terrassen. Vi ser at mange er utålmodige, og setter i gang med både vasking og beising rett etter hverandre. 

Tips: Ta utgangspunkt i tre-fire tørkedager før du beiser, hvis temperaturen er 20 grader og det ikke regner.

Treverket kan være fuktig i kjernen av terrassebordene selv om det kjennes tørt ut på overflaten. Da risikerer man at det begynner å flasse og sprekke opp. Fukt trenger gjennom, og resultatet blir en dårlig beskyttet terrasse hvis du blir fristet til å beise for tidlig. 

La altså treverket tørke godt. Det er bedre med en ekstra tørkedag enn en for lite.

Enkel kontroll: mål bredden på terrassebordene. Når bordene er tørre, skal de ha sin opprinnelige bredde som da de var nye. 

EasyPad gjør det veldig enkelt å beise terrassen

Easypad; Vårt beste verktøy til beising og oljing av terrasse

Vent på varmere vær

På våren svinger temperaturene veldig fra natt til dag. Hvis du begynner vaskejobben når det fremdeles er kaldt om natten, tar det mange dager med sol for at treverket skal tørke ordentlig. Terrassebordene kan virke tørre utenpå, men fremdeles være fuktige inni.

Et tips er å gjøre unna vasken, og så vente på varmere vær før du beiser. Etter å ha renset terrassen, er den jo strøken og fin. Da kan du nyte den rene terrassen i noen uker, og vaske bort eventuelle småflekker med en fuktig klut hvis det kommer noe søl på terrassen i mellomtiden.  

Har du helt nye, impregnerte terrassebord er disse som regel mettet med impregnering. Da kan det være smart å vente 1-2 måneder før du behandler terrassen med beis eller olje. 

Leverandørene av beis og olje vil kunne ha noen ulike anbefalinger her, så følg anvisningene fra valgt leverandør før du setter i gang. Det er også viktig å rense og vaske nye terrassebord før du setter i gang med beisejobben.

Hvordan påvirker dugg og fukt terrassen på sensommeren?

Været og temperaturene på sensommeren kan være litt vanskelig å forholde seg til når det kommer til beising av terrasse. Hvis du opplever ekstra mye dugg om natten og at treverket er skikkelig fuktig om morgenen, må du være litt observant. Solen vil likevel kunne tørke treverket godt, så her kommer det litt an på noen forskjellige faktorer.

Valg av beise-produkt, terrassens tilstand og om det rekker å tørke nok i solen vil være avgjørende. Hvis terrassen f.eks. befinner seg på vestsiden av huset, vil solen stå på der i mange timer og tørke terrassen godt hvis temperaturen er god. 

Følg alltid anvisning fra beisprodusenten

Vi anbefaler alltid at du leser anvisningen på beisproduktet før du setter i gang. Det er nemlig store forskjeller på beisens tørketid, og da vil dette være en avgjørende faktor for tidspunkt for beising av terrassen

Relaterte artikler